XII Balti kirjakultuuri sümpoosion “Lenz ja Liivimaa”

“Ma tahtsin Liivimaale jääda. Aga Jumal tahtis teisiti.” 

(Jakob Michael Reinhold Lenz oma isale, 1790) 

Sellest motost kantuna toimub 16.-17. septembril Tartu Ülikoolis XII Balti kirjakultuuri sümpoosion “Lenz ja Liivimaa”, pühendatud rahvusvaheliselt tuntuimale Tartuga seotud kirjanikule, J. M. R. Lenzile (1751-1792), kelle sünnist ja surmast möödub sel aastal vastavalt 271 ning 230 aastat.

J. M. R. Lenz on saksa kirjandusuuenduse eestvedaja, tormi ja tungi liikumise keskne teoreetik, kirjanik, kes kirjutas nii luulet, näidendeid kui ka jutustusi ja astus üles kriitikuna, võttis sõna ühiskonnaelu põletavatel teemadel. Rahvusvahelisel konverentsil osalevad teadlased Eestist, Saksamaalt ja Lätist. 

Programmiga saab tutvuda leheküljel sisu.ut.ee/lenz

Sümpoosioni töökeeleks on saksa keel. 

Sümpoosioni korraldavad Tartu Ülikooli maailmakirjanduse õppetool ja germanistika osakond koos Eesti Goethe-Seltsi ja Potsdami Ülikooliga. Sümpoosion toimub DAAD finantseeritava Tartu ja Potsdami Ülikooli germanistika osakondade partnerluse (GIP) „Jagatud kultuuripärand Saksamaal ja Baltikumis“ raames.

Veel postitusi