Juhan Maiste juubelikonverents “Mälumaastikud” ja raamatu “Lõpp on algus” esitlus

Konverents „Mälumaastikud. Juhan Maiste 70
30. september 2022 algusega kell 11.00
Tartu Ülikooli muuseumi valges saalis (Lossi 25)

Olete palutud kunstiajaloo professori Juhan Maiste 70 aasta juubelile pühendatud konverentsile „Mälumaastikud“, mille ettekanded tutvustavad peamisi uurimisvaldkondi, millele prof. Maiste on oma teadustöös pühendunud – muinsuskaitse ja restaureerimine, Tartu Ülikooli arhitektuuriansambel, mõisakultuur ja maastikuarhitektuur. Esinevad kolleegid nii Tartu Ülikoolist, Eesti Kunstiakadeemiast, Eesti Maaülikoolist kui ka Lätist, Soomest ja Suurbritanniast.
Konverentsi programm on lisatud kirjale.

Juhan Maiste raamatu „Lõpp on algus“ esitlus
30. september 2022 algusega kell 16.00
Tartu Ülikooli muuseumis Morgensterni saalis (Lossi 25)

Autorikogumik „Lõpp on algus“ on mõtteline järg raamatutele „Tuldud teed tagasi“ (2002) ja „Tuldud teed edasi“ (2007). Kokku koondatud tekstid ja luuleread võtavad kokku Juhan Maiste teadustöö ja vabaloomingu peasuunad, mis on inspireeritud tema arvukatest rännakutest mööda Euroopa kultuurihälle. Nii võibki lugeja käsitleda seda ka kui biograafilise teose või reisiraamatuna, sest olgu tegemist akadeemilise teksti, esseistika või luulega, siis esmalt räägivad need paikadest, kus autor on viibinud ja maailma ilust vaimustunud. Rooma, Veneetsia, Olümpose mägi ja Kastaalia allikad, Oxfordi vanad müürid ja Kadrioru park – see ei ole muidugi kõik, vaid alles algus.

Lisainfo:
Kadri Asmer
Tartu Ülikooli kunstiajaloo osakond
kadri.asmer@ut.ee
529 9994
https://ajalugu-arheoloogia.ut.ee/et/sisu/juhan-maiste-juubelikonverents-malumaastikud-ja-raamatu-lopp-algus-esitlus

Veel postitusi