Publikupäev Dr Christiane Lukatise ja Dr Kadi Polliga näitusel „Rooma 1810. Balti metseen von Blanckenhageni kunstiostud“

Reedel, 16. septembril avatakse Kadrioru kunstimuuseumis näitus “Rooma 1810. Balti metseen von Blanckenhageni kunstiostud”. 

Näituse Saksa poolne kuraator on Dr Christiane Lukatis, Hessen Kasseli muuseumi graafikakogu juhataja, Eesti poolne kuraator on Dr Kadi Polli, Kumu kunstimuuseumi direktor. Laupäeval, 17.09 toimub nende kahe juhtimisel ringkäik näitusel, millele eelneb Dr Lukatise loeng (saksa keeles),  mis on pühendatud Wilhelm vom Blanckenhageni elule ja kunstiostudele Roomas, sidemetele saksa kunstnikega. Taustaks on Liivimaa mõisate areng ja majandamine 19. sajnadi alguses ning baltisakslaste positsioon Euroopas ja Vene impeeriumis. 

Rohkem infot Kadrioru kunstimuuseumi kodulehel.

Veel postitusi